FirmaSpecjalistyczna.pl

Pizza – to uzależnia!

Włoska kuchnia mocno przyjęła się wśród Polaków. Pizzę kochają zarówno młodsi, jak i starsi. Wariacji na temat kompozycji smakowych włoskiego przysmaku jest wiele, poczynając od klasycznej Margarity, poprzez propozycje dla wegetarian, kończąc na pizzy tworzonej z regionalnych składników. Nic więc dziwnego, że dania kuchni włoskiej dostępne są w każdym mniej lub bardziej turystycznym miejscu w Polsce. To świetne rozwiązanie dla wszystkich tych, którzy nie lubią poznawać nowych smaków, bądź najzwyczajniej w świecie szukają odskoczni od serwowanej kuchni regionalnej.

Włoski akcent w sercu Tatr

Prawdziwa włoska pizza w Zakopanem? Tak, to możliwe. Bez konieczności odbywania długich podróży i bez bariery językowej. Najlepsza pizza w Zakopanem to ta, serwowana w Góralskim Browarze. Wyjątkowo cienkie i chrupiące ciasto neapolitańskie, a do tego najwyższej jakości składniki tworzą propozycję, której trudno się oprzeć. Chcąc odbyć kulinarną podróż do Włoch, warto postawić na pizzę Parma. Suszona szynka parmeńska w połączeniu z oryginalnym serem Grana Padano, posypana świeżą rukolą i oregano to połączenie smakowe, które towarzyszy każdej włoskiej pizzerii. Dziś dostępne także w Zakopanem. Góralski Browar to miejsce, w którym każdy fan włoskiej kuchni znajdzie coś dla siebie. W karcie znajdziemy znane i lubiane pozycje, których nie trzeba nikomu przedstawiać, takie jak Margarita, Capriciosa, Hawajska, Cztery Sery, Salami, Vege czy Piekielna. Jednak na tym nie koniec.

Kulinarna podróż w Góralskim Browarze

Możliwość zasmakowania w wyjątkowych połączeniach możliwa jest tylko w Góralskim Browarze. Kulinarna podróż po smakach znanych z różnych zakątków świata daje możliwość poznania czegoś nowego. Tak jest, chociażby w przypadku pizzy BBQ. Jej podstawą nie jest klasyczny sos pomidorowy, a charakteryzujący się specyficznym, wędzonym posmakiem sos BBQ. Klasyczna mozzarella, pieczony kurczak, cebula i wędzona śliwka, która łączy ze sobą smaki. Propozycja ta zadowoli nawet tych, którzy na co dzień stronią od słodkich nut w potrawach. Dobra pizza w Zakopanem to taka, która łączy ze sobą składniki typowe dla kuchni góralskiej, a więc regionalne sery czy wędliny. Jedną z propozycji jest pizza Zbójnicka, w której znajdziemy boczek, kiełbasę, ogórek, a także dwa rodzaje regionalnego sera – oscypek i bryndzę. Smak góralskiego sera dostępny jest także w propozycji wegetariańskiej, a właściwie w pizzy Koziej, w której to oprócz koziego sera znajdziemy buraki, orzechy włoskie oraz rukolę. Obok takich propozycji nie da się przejść obojętnie. Pizza z Góralskiego Browaru uzależnia, jednak bogactwo smaków i możliwość wyboru pozwala codziennie cieszyć się inną kompozycją smakową, która z pewnością nikomu się nie znudzi.

 

You might also like